Kategoriat
programme

Sanna Marin näkyvästi Voguessa

Suomen pääministeri Sanna Marin on saanut kevään mittaan laajaa näkyvyyttä muotiraamattu Voguessa. Sekä USA:n Voguen verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa ja että britti-Voguen instagram-tilillä ja toukokuun printtinumerossa.

Marinia kuvasi Voguelle elokuviakin ohjannut huippuvalokuvaaja Anton Corbijn

Yhdessä instagram-kuvassa Marin esiintyi tamperelaisen Uhana Designin suunnittelemassa mustassa neulemekossa. Pääministeri on suosinut merkkiä vaatetuksessaan aiemminkin.

sanna marin british vogue

100% merinovillainen kokopitkä mekko on nimeltään Mirage Knit Dress, ja se on valmistanut Kutomo Holopainen Tuusulasta. Vaikka kysyntä on ollut kovaa, sitä näyttäisi edelleen verkkokaupoista löytyvän.

Myös Yhdysvaltojen Voguen haastattelussa kotimainen muoti sai tunnustusta: pääministeri kertoi suosivansa suomalaisia, eettisesti tuotettuja vaatteita. Brändeistä maininnan saivat Uhanan lisäksi Marimekko, Papu ja Nouki. Toimittaja pistäytyi jutussa ohimennen myös helsinkiläisessä second-hand muotiliikkeessä nimeltä Relove.

Ylläolevassa kuvassa Sanna Marin edustaa kuitenkin muotisuunnittelija Gabriela Hearstin paitamekossa. Uruguaylaissyntyinen Hearst on tuotannossaan sitoutunut hiilineutraaliin, kestävään ja laadukkaaseen muotiin.

Vaatteet eivät ole tosin aivan edullisimmasta päästä: kuvan raidallinen mekko Assisi shirt dress maksaa eräässä verkkokaupassa 6800 dollaria, tosin on sieltäkin loppuunmyyty.

Sanna Marin ei ole ensimmäinen Hearstin pukema progressiivinen naispolitiikko. Muun muassa kongressiedustaja Alexandria Ocasio-Cortez, tuttavallisemmin AOC on pukeutunut suunnittelijan luomuksiin.